Items filtered by date: February 2019

 

Το Truth Now θα ήθελε να συγχαρεί τους συντελεστές της ημερίδας με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αγνοούμενοι της Κύπρου», που διοργάνωσαν ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Truth Now έδωσε το παρόν του και συνεχάρη ειδικά τον Επίτροπο Ανθρωπιστικών Θεμάτων για την ειλικρινή ενδοσκόπηση για το θέμα των αγνοουμένων, συμφώνησε με τις εισηγήσεις για αναστοχασμό και ειδικότερα με την εισήγηση για διοργάνωση μιας συνάντησης  ανασκόπησης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και λήψης άμεσων αποφάσεων για το μέλλον. Ειδικότερα, το Truth Now έθεσε στην αντζέντα μιας τέτοιας συνάντησης, πέραν των όσων συζητήθηκαν και αφορούσαν την ευθύνη της Τουρκίας και την ανάγκη περαιτέρω πιέσεων καθώς και την ενίσχυση του έργου της ΔΕΑ, τα ακόλουθα:

  1. Την ανάγκη διερεύνησης υποθέσεων Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων την ευθύνη διερεύνησης για τους οποίους έχει η Κυπριακή Δημοκρατία,
  2. Την ανάγκη διερεύνησης μέτρων μεταβατικής δικαιοσύνης,
  3. Τους λόγους που ενώ η διεθνής Σύμβαση ενάντια στις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, στο πλαίσιο της οποίας κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην αλήθεια, έχει υπογραφεί από την ΚΔ από το 2007, δεν έχει κυρωθεί μέχρι σήμερα.

Όπως ανέφερε το Truth Now ας επικεντρωθούμε και στην έννοια της κάθαρσης, στην οποία αναφέρθηκε και ο κος Περάκης, μια ανάγκη όχι μόνο των συγγενών των αγνοουμένων αλλά και της κοινωνίας ως σύνολο, μιας συλλογικής ανάγκης.

Published in Announcements